Mișcări importante pe piața auto. Dacia şi Ford au crescut producţia cu peste 13% față de anul trecut

Mișcări importante pe piața auto. Dacia şi Ford au crescut producţia cu peste 13% față de anul trecut
Mișcări importante pe piața auto. Dacia şi Ford au crescut producţia cu peste 13% față de anul trecut. Sursa Foto: Hepta.ro

Mișcări importante pe piața auto, Dacia şi Ford au produs mai multe autoturisme decât în perioada similară a anului trecut.

Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în luna aprilie a acestui an au fost produse de Dacia și Ford 39.982 de autoturisme.

Dacia și Ford au produs cu 13% mai multe mașini decât anul trecut

Uzinele Dacia şi Ford au produs în primele patru luni din 2022 un volum total de 176.283 de autoturisme, dintre care 102.350 au fost Dacia și 73.933 Ford, informează ACAROM.

Valoarea corespunde unei creșteri cu 5,13% față de producția de 38.031 de unități din luna aprilie a anului 2021.

Din totalul producției din aprilie, 26.913 mașini au fost asamblate la uzina Dacia de la Mioveni, iar alte 13.069 unități la fabrica Ford din Craiova.

Asociației Constructorilor de Automobile din România transmite că valoarea cumulată a producției din primele patru luni ale lui 2022 este corespunzătoare unei creșteri cu 13,15% față de perioada similară din anul trecut.

Industria auto a fost puternic lovită în ultimul an

Industria auto a fost puternic lovită în ultimul an atât de criza microcipurilor, cât şi de scumpirea energiei şi dublarea unor materii prime precum oţelul.

Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) în 2021 s-au produs aproape 421.000 de maşini, în scădere cu 4% faţă de 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:44 - Țancă Uraganu’ s-a alăturat campaniei Partidei Romilor Pro-Europa. Artistul îi îndeamnă pe romi să-și declare apartenența etnică la recensamânt
11:26 - Elevii din Făgăraș, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa pentru a merge în continuare la școală
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius