(P) Davanti Tyres investește și mai mult în cercetare și dezvoltare

(P) Davanti Tyres investește și mai mult în cercetare și dezvoltare

(P)Producătorul britanic de anvelope Davanti Tyres își deschide o nouă unitate de dezvoltare și cercetare în cadrul centrului tehnologic Applus+ IDIADA, din Spania, unde va dezvolta noua generație de anvelope.

În cadrul noului centru, echipa de cercetare și dezvoltate a producătorului de anvelope Davanti va putea testa materiale inovatoare și dezvolta profile noi ale benzii de rulare pentru a lansa noi produse pe piață. Tot aici, inginerii Davanti vor efectua și o serie de noi teste cu gama actuală ca parte a procesului de îmbunătățire a anvelopelor disponibile în acest moment pe piață.

Având acces la complexul de testare IDIADA, unic la nivel mondial, Davanti va putea testa în condiții de ud și uscat pe tot parcursul anului, dezvoltând astfel o serie de noi anvelope inovatoare care să ofere șoferilor siguranță, confort și eficiență. Această investiție este cea mai mare făcută până acum de Davanti și va permite astfel ca noua gamă de anvelope să stabilească un nou standard de excelență.

“Pentru a dezvolta noua gamă de anvelope aveam nevoie de un centru de testare în care să putem testa profile noi, să lucrăm cu materiale inovatoare și să încercăm să fim mereu cu un pas înainte. Având acum propria noastră unitate de cercetare și dezvoltare, în cadrul complexului IDIADA, vom putea să lucrăm mai eficient la noua gamă de anvelope, să testăm pneurile prototip în condiții speciale și să colectăm informații pe care nu le puteam obține doar din simulări pe computer sau în laborator. Pentru Davanti acesta este cel mai mare pas făcut după lansarea primei noastre anvelope, DX390, pe piață”, a spus Peter Cross, director general Davanti Tyres.

Investiția în noul centru european de dezvoltare oferă Davanti Tyres o platformă care va ajuta compania să implementeze cele mai noi tehnologii și materiale în dezvoltarea unor anvelope mai sigure și mai performante. Provocările legate de reducerea poluării vor afecta industria auto, iar anvelopele vor trebuie să se adapteze și să ofere soluții eficiente și sigure pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Davanti a dotat noul centru cu tehnologii și echipamente de ultimă generație aici urmând să-și desfășoare activitatea echipa de cercetare, dezvoltare și testare. Investiția într-o perioadă dificilă la nivel global, din cauza pandemiei de corona, confirmă încă o dată că Davanti Tyres este un producător dinamic care pune accent pe siguranță, eficiență, dezvoltare și inovație.

“Echipa de cercetare și dezvoltare va putea să exploreze acum ceea ce își doresc clienții noștri de la noua generație de anveloe. Vor găsi soluții inovatoare pentru a crește siguranța și pentru a optimiza performanțele unei game de anvelope care va răspunde nevoilor și așteptărilor nu doar a șoferilor de azi, ci și a celor de mâine”, a mai spus Peter Cross.

Gama de anvelope Davanti este disponibilă în România în exclusivitate prin Anvelope.ro.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)