Renault mută producția Dacia Sandero în Maroc. Ce modele vor mai fi produse la uzina de la Mioveni

Renault mută producția Dacia Sandero în Maroc. Ce modele vor mai fi produse la uzina de la Mioveni

Uzina Dacia din Mioveni nu va mai produce modelul Dacia Sandero, după ce Renault a decis să mute producțiaîn Maroc, anunță Profit.ro.

Mark Suss, manager în cadrul Renault și responsabil cu marca Dacia, a declarat jurnaliștilor francezi de la L’Argus că modelul Sandero își va schimba mixul de producție în cele trei uzine în care sunt fabricate automobilele Dacia în acest moment.

Fabrica Dacia de la Mioveni, Argeș, va rămâne fără modelul Sandero, care va fi asamblat exclusiv în Maroc, în Tanger și Casablanca, începând cu a treia generație, în timp ce în România va fi produs doar Sandero Stepway, alături de Duster.

În 2012 producătorul auto francez lansa în producţie în Maroc modelele Lodgy şi Dokker, pe lângă Logan sedan, iar ulterior Sandero şi Logan MCV au fost produse atât în Maroc cât şi la Mioveni.

Astfel, în România se vor produce modelele Duster, care reprezintă peste 70% din volum, Logan sedan, Logan MCV şi Sandero Stepway. Volumele de Sandero au scăzut constant în ultimii doi ani.

Piața auto din România a înregistrat scăderi semnificative

Piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 32,3% în primele nouă luni ale anului în curs, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, însă vânzările de autoturisme „verzi” şi-au continuat trendul ascendent, cu un salt de 8,6%, reiese din datele publicate, marţi, de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA).

În acelaşi timp, pentru prima dată în acest an, în luna septembrie se consemnează o creştere semnificativă a înmatriculărilor de autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale, minibuse şi autobuze), comparativ cu luna similară a anului trecut (+72,8%).

Potrivit sursei citate, topul general pe mărci (autoturisme + autovehicule comerciale) este condus, la nouă luni, de Dacia, cu 27.693 unităţi, urmată de Volkswagen (7.733), Renault (7.514), Ford (6.674), Skoda (6.615) şi Hyundai (5.119).

Tags: