România, a doua cea mai mare creștere din Europa a pieței auto după primele cinci luni din an

România, a doua cea mai mare creștere din Europa a pieței auto după primele cinci luni din an
. Sursa Foto: Hepta.ro

Asociației Constructorilor Europeni de Automobile a publicat un raport care arată că s-a înregistrat o creștere cu 24%  în ceea ce privește  înmatriculările de mașini noi în luna mai, conform Economica.net.

Astfel că, în luna mai în România au fost înmatriculate  10.198 de mașini noi, în creștere cu 24% față de aceeași lună din anul anterior, conform raportului prezentat de ACEA.

România, a doua cea mai mare creștere din Europa a pieței auto

Această creștere a dus la comercializarea a 47.645 de mașini, ceea ce înseamnă  valoarea unui avans cu 32,9% după primele cinci luni din anul 2022.

Cât despre celelalte țări, Germania a înregistrat 1.013.417 unități după primele cinci luni, iar Marea Britanie (661.121 unități). De asemenea,  Franța a înregistrat  (600.893 unități), iar  Italia (556.974 unități).

Între lunile ianuarie – mai 2022, piața auto din România a crescut cu 32,9% față de aceeași perioadă din anul 2021. Acest lucru reprezintă a doua cea mai mare creștere dintre toate țările UE, EFTA și Marea Britanie.

Conform asociației menționată anterior, înmatriculările din Bulgaria au crescut  cu 17,5% și a ajuns până la 11.721 unități.

Islanda ocupă prima poziție în clasamentul creșterilor , 61,1%, până la 6.776 unități.  Cipru se află pe poziția a patra 8,7%, până la 5.110 unități înmatriculate, iar locul cinci este ocupat de Slovacia.

Cu toate acestea, mai multe țări din Europa au înregistrat în perioada ianuarie – mai 2022 scăderi în ceea ce privește înmatriculările, iar totalul de 5.203.970 de autovehicule corespunde unei scăderi a pieței cu 12,9 % în EU + Marea Britanie + EFTA, conform sursei citate.

Dacia Spring, impact semnificativ pe piața auto din România

Reamintim că, lansarea modelului Dacia Spring a avut un impact semnificativ asupra pieței auto din România. Înmatriculările de automobile electrice din România au explodat în noiembrie, ca urmare a livrărilor noului model Dacia, care a început deja să fie și înmatriculat de noii proprietari.

Potrivit Profit.ro, după 11 luni, cota de piaţă a vehiculelor complet electrice şi a celor hibrid, cumulată, a fost de 14.2% din totalul pieţei, pe fondul scăderii livrărilor de autoturisme cu propulsie pe benzină sau diesel.

Urmăriți B1TV.ro și pe