Uber, acuzată că și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația. CE a răspuns compania

Uber, acuzată că și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația. CE a răspuns compania
Foto: IQool

Ultimele acuzații ce implică Uber vizează o nouă practică agresivă, conform căreia compania ar fi urmărit utilizatorii aplicației chiar și după dezinstalarea și încetarea folosirii serviciului. Un material publicat de The New York Times menționează o așa numită practică de amprentare, prin care compania poate identifica și urmări dispozitivele utilizatorilor.

Deși nu este clar modalitatea prin care Uber a reușit să folosească amprentarea, dar Apple a descoperit practica și se pare că Tim Cook, seful Apple, a avut o discuție cu Travis Kalanick de la Uber pe acest subiect. Apple ar fi urmat să elimine la aplicația Uber din App store dacă aceștia nu ar fi renunțat la practică, informează Profit.

Fiindcă din 2013 Apple a renunțat la identificatorul care le permitea dezvoltatorilor să urmărească utilizatorii, cei de la Uber au inclus, contrar regulilor Apple Store, o excepție de urmărire, astfel încât inginerii Apple să nu descopere amprentarea. Uber nu a negat că a folosit tehnica de amprentare și a motivat utilizarea acestuia în depistarea șoferilor care ar fi vrut să fraudeze Uber.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo