Adrian Câciu, ministrul Finanţelor despre suprataxarea muncii part-time: „Altă întrebare!”

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor despre suprataxarea muncii part-time: Altă întrebare!
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu a revenit cu o replică celebră din PSD. În doar patru zile, noua legislaţie care suprataxează munca part-time intră în vigoare, iar Guvernul speră că aşa va combate munca la negru.

Contribuțiile pentru contractele part-time cresc considerabil

Întrebat despre cum va fi afectată piața muncii de noua ordonanță, Adrian Câciu a răspuns: „La acest moment, acestă ordonanţă îşi va face efectele, aşa cum a fost stabilit. O altă înrebare dacă se poate”, a declarat ministrul Finanţelor.

De la 1 august contribuţiile la stat pentru contractele part-time vor creşte considerabil. Dacă la un salariu brut de 638 de lei, angajatul rămânea cu 414 lei net după ce angajatorul îi plătea taxe în valoare de 224 de lei, de luni taxele la stat vor fi aproape triple pentru acelaşi salariu. Adică, la un salariu brut de 638 de lei, taxele vor ajunge la 907 lei.

În prezent, în România sunt 1,1 milioane de contracte part-time, iar potrivit economiștilor mai bine de jumătate vor dispărea din cauza acestei suprataxări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:53 - O femeie din Arabia Saudită, condamnată la 34 de ani de închisoare, pentru postări pe Twitter
22:51 - Soția lui Rudel Obreja, eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer: „Atitudinea medicului de la Jilava a fost o condamnare la moarte” (FOTO)
22:21 - Explozie uriașă la o moschee din capitala afgană, Kabul: Cel puțin 20 de persoane au murit
22:17 - Surse: PSD vrea ca UDMR să rămână la guvernare / Președintele Iohannis, tot mai irelevant, a cerut degeaba ca liderii maghiari să prezinte clarificări publice față de declarațiile lui Viktor Orban
21:51 - Nepotul lui Gheorghe Turda s-a căsătorit. Marele eveniment s-a petrecut în Maramureș și a avut peste 700 de invitați
21:48 - Nadia Comăneci, dezvăluiri neașteptate despre David Popovici: „Aștept să ne revedem curând”
21:37 - Polițiștii de penitenciare îi cer premierului Ciucă să-și demită consilierii / Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu, complet nepregătiți în discuția cu sindicaliștii care au protestat la Guvern
21:08 - Herson: Atac fulgerător realizat de ucraineni. Forțele armate au reușit să distrugă o bază militară rusă
21:08 - Românii amendaţi în pandemie pentru că nu au completat formularul PLF pot cere restituirea banilor. Ce au de făcut
20:52 - Marius Pașcan: „Liderii Ungariei sunt și europeni, și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere” / Prim-vicepreședintele PMP a condamnat reacția UDMR la discursul „absolut rasist” al lui Viktor Orban (VIDEO)