Afacere de 15 milioane de euro pentru Ion Țiriac. Cei mai bogați români sunt gata să bată palma

Afacere de 15 milioane de euro pentru Ion Țiriac. Cei mai bogați români sunt gata să bată palma
Ion Țiriac / Foto: Hepta

Ion Țiriac pregătește o nouă tranzacție. Miliardarul român este în negocieri cu frații Pavăl, din Bacău, cunoscuți și sub numele de „Frații Dedeman”. Cei doi afaceriști din Moldova intenționează să achiziționeze un teren în județul Timiș, pentru extinderea lanțului de magazine cu produse de bricolaj.

Noul magazin ar urma să se deschidă în localitatea Dumbrăvița, de la marginea municipiului Timișoara. Pentru acest lucru, trebuie să ofere o sumă pe placul lui Ion Țiriac. Potrivit celor de la Ziarul Financiar, Țiriac ar putea primi 15 milioane de euro.

Ion Țiriac al fi al doilea cel mai bogat român, potrivit presei de specialitate. Pe primul loc ar fi Frații Pavăl, cu 2 miliarde de euro, iar podiumul ar fi completat de Daniel Dineș, cu 1,4 miliarde de euro.

Ion Țiriac și-a dat demisia de la Federația Română de Tenis

Ion Țiriac a revenit la afaceri, după ce în acest an și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis. Fostul sportiv a câștigat șefia FRT încă din primul tur, în data de 19 iunie 2019. 32 de voturi a primit omul de afaceri, urmat de Marius Vecerdea, cu 11 voturi, Ion Țupa, cu 3 voturi și Liviu Ursuleanu – 0 voturi.

Țiriac a fost primul român a cărui avere a trecut barieră de un miliard de euro. Anul trecut, averea sa era estimată la 1,2 miliarde de euro. În 2021, averea fostului tensimen a urcat cu 300 de milioane de euro, până la 1,5 miliarde de euro. Astfel, Țiriac a urcat pe locul 2.238 în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Profit.ro. În 2020, omul de afaceri român era pe poziția 2.276.

Ultima oră
14:53 - Fraudă în numele Enel. Dacă și tu ai fost sunat de către necunoscuți pentru a schimba brusc furnizorul de gaze e posibil să fi luat o mare țeapă. Sute de români au fost păgubiți
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”