Agenţia pentru colectarea taxelor din SUA: Coca-Cola trebuie să plătească 3,3 miliarde de dolari

Agenţia pentru colectarea taxelor din SUA: Coca-Cola trebuie să plătească 3,3 miliarde de dolari
Foto: magazinulprogresiv.ro

Agenţia pentru colectarea taxelor din SUA (IRS) a anunțat compania Coca-Cola că trebuie să plătească taxe suplimentare de 3,3 miliarde dolari, la care se adaugă dobânzi, ca urmare a practicilor corporaţiei de a înregistra o parte semnificativă a profiturilor în afara SUA, unde sunt ferite de taxare.

Potrivit Bloomberg, cererea IRS vine după un audit pentru perioada 2007-2009.

Cu toate acestea, compania Coca-Cola susţine că taxele suplimentare nu sunt justificate.

„Intenţionăm să utilizăm toate mijloacele administrative şi juridice necesare pentru a remedia această problemă. Compania a utilizat aproape 30 de ani aceeaşi metodologie pentru determinarea profitului taxabil în SUA rezultat din unele operaţiuni din străinătate”
, a spus Coca-Cola într-un comunicat.

Potrivit legilor din SUA, companiile datorează statului până la 35% din profiturile obţinute în alte ţări, dar primesc deduceri pentru taxele plătite altor guverne şi nu trebuie să achite contribuţiile în SUA până la momentul repatrierii banilor. Acest sistem încurajează înregistrarea şi păstrarea profiturlor în ţări cu taxe foarte mici.

În 2014, Coca-Cola avea în conturile din afara SUA profituri nerepatriate de 33,3 miliarde de dolari, pentru care nu achitase taxe Fiscului american, scrie Mediafax.

Tags: