Alro va cumpăra energie de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul care va ţine cont de mai mulți factori

Alro va cumpăra energie de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul care va ţine cont de mai mulți factori
Foto: puterea.ro

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România, va plăti electricitatea cumpărată de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul anual care va ţine cont de factori precum cotaţia aluminiului de la Bursa Metalelor de la Londra şi cotaţiile OPCOM.

„Părţile au agreat o formulă de calcul anual pentru energia electrică, care ţine cont de o serie de factori, inclusiv cotaţia aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra şi cotaţiile OPCOM”, se arată într-un comunicat al Alro, citat de Mediafax.

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat săptămâna trecută că Alro va plăti cu 70% mai mult pentru electricitatea cumpărată de la Hidroelectrica.

„De la 114-116 lei/MWh, Alro va plăti în jur de 200 lei/MWh. Pe lângă asta, Alro va achita şi 11 milioane de euro ca diferenţă pentru energia pe care a achiziţionat-o de la începutul anului încoace”, a spus Borza.

Alro are un contract direct a achiziţiei energiei de la Hidroelectrica valabil până în 2018. În fiecare an, Alro achiziţionează 3 TWh de electricitate de la compania de stat, aflată în insolvenţă din luna mai.

Sindicaliştii de la Alro au ameninţat cu mitinguri şi greve dacă nu se renunţă la majorarea cu 70% a preţului, reclamând că a fost blocat un acord care prevedea „un preţ substanţial îmbunătăţit” şi plata în avans pe minimum trei luni.

Tags:
Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)