Microsoft şi Apple, ECLIPSATE de Amazon. Gigantul creat de Jeff Bezos a ajuns cea mai VALOROASĂ companie listată la bursă din lume

Microsoft şi Apple, ECLIPSATE de Amazon. Gigantul creat de Jeff Bezos a ajuns cea mai VALOROASĂ companie listată la bursă din lume
Foto: Jeff Bezos / Sursa: Hepta.ro

Schimbare în topul celor mai valoroase companii din lume. Amazon, înfiinţată în urmă cu 25 de ani şi care a depășit anul trecut pragul simbolic de 1.000 de miliarde de dolari, a detronat Microsoft în topul celor mai valoroase companii listate la bursă din lume.

Amazon este evaluată la 797 de miliarde de dolari, valoare stabilită la închiderea bursei americane de luni seara, cu o creștere de 3,4% și depășind Microsoft, care a fost evaluat la 788 de miliarde de dolari, anunţă startupcafe.ro.

Microsoft a urcat pe prima poziţie în clasament în luna noiembrie a anului trecut când a depăşit compania Apple, dar a reuşit să-şi păstreze locul doar 5 săptămâni. Apple deţinea titlul de cea mai valoroasă companie listată din vara anului trecut, când a fost evaluată la 1 trilion de dolari, prag de care a reuşit să treaca şi Amazon în toamnă.

Mai mult, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 135 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe