Ambasada Rusiei în România: Prețurile gazelor naturale importate din Rusia din anul 2015 au fost mai scăzute decât cele ale companiilor românești Romgaz și Petrom

Ambasada Rusiei în România: Prețurile gazelor naturale importate din Rusia din anul 2015 au fost mai scăzute decât cele ale companiilor românești Romgaz și Petrom

În contextul unei ierni cu temperaturi mai scăzute decât era așteptat, consumul de gaze naturale la nivel național a fost ridicat, iar în presă au apărut informații conform cărora România ar fi nevoită să apeleze la gaze naturale importante din Rusia, care ar avea un preț ridicat.

Ambasada Rusiei în România a reacționat în urma acestor informații și a ținut să precizeze că importurile din Rusia au loc la un preț care ar fi mai scăzut decât prețurile pe care le au companii românești Romgaz și Petrom.

"În ultimul timp au atras atenția speculațiile din presa română că România ar fi fost nevoită din nou să cumpere gaze naturale rusești cică foarte scumpe.
Informăm că prețurile gazelor naturale importate din Rusia deja în anul 2015 au fost mai scăzute decât prețurile gazelor naturale produse de către companiile românești Romgaz și Petrom. Potrivit reprezentanților companiei Romgaz, nivelul ridicat al prețurilor gazelor naturale românești se explică de impozitare suplimentară, mai exact de impozitul pe veniturile suplimentare ale companiilor românești de gaze câștigate în urma liberalizării prețurilor pe piața românească de gaze. Acest impozit a fost introdus de Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 7 în anul 2013.

Vă prezentăm link-uri pe această temă:

– Facebook Victor Ponta, 11.01.2017;

– Bursa, 12.01.2017",a scris Ambasada Rusiei în România, pe Facebook.

Reprezentanța diplomatică a Rusiei la București folosește drept sursă pentru a susține afirmațiile un link prezentat de fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)