”Amendamentul Nutella” în Franța: Cum vrea guvernul din Hexagon să impună o taxă pe produsele care îngrașă

”Amendamentul Nutella” în Franța: Cum vrea guvernul din Hexagon să impună o taxă pe produsele care îngrașă
Guvernul francez amenință cu o să mărească de patru ori taxa pe produsele care îngrașă, în special pe produsele care conțin ulei de palmier. Propunerea legislativului a fost denumită ”amendamentul...

Guvernul francez amenință cu o să mărească de patru ori taxa pe produsele care îngrașă, în special pe produsele care conțin ulei de palmier.

Propunerea legislativului a fost denumită ”amendamentul Nutella”, ulei de palmier fiind unul dintre ingredientele cheie ale cunoscutului brand de cremă de ciocolată, scrie The Guardian.

Guvernul din Hexagon, îngrijorat de starea de sănătate a națiunii, vrea să impună o astfel de majorare a taxelor pentru produsele care îngrașă. Această taxă este consolidată și de cifrele afacerii Nutella în Franța: anual sunt consumate 100 de milioane de borcane de cremă de ciocolată, din producția mondială de aproximativ 235.000 de tone.

Nutella este un produs foarte cerut în Franța, un adevărat simbol pentru micul-dejun al copiilor din întreaga țară.

Acest ”amendament Nutella” a atras multe critici în Franța, iar această revoltă s-ar putea extinde și la nivel internațional.

Luni, Consiliului pentru uleiul de palmier din Malaezia a răspuns acuzațiilor aduse acestui ingredient și a efectelor pe care le atrage după sine.

„Malaezia este foarte ingrijorată cu privire la propunerea senatorului Yves Daudigny de a mări cu 300% taxa pentru uleiul de palmier. Uleiul de palmier este un produs important, sănătos și natural, pe care cei 240.000 de fermieri din țară sunt mândri să-l producă”, a declarat șeful consiliului.

„Contrar părerilor senatorului Daudigny, orice expert în nutriție va confirma ca uleiul de palmier nu conține grăsimi dăunătoare sau organisme modificate genetic, ci este chiar o sursă importantă de vitamine”, a mai spus acesta.

Producatorul Nutella a ținut să liniștească și el consumatorii din Franța, asigurându-i că rețeta cremei de ciocolată nu va suferi nicio modificare. Acesta a ținut să mai adauge că, în cazul în care amendamentul va trece, prețul unui borcan va crește cu cel mult 6 cenți.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană