ANAF elimină timbrul extrajudiciar solicitat în prezent la eliberarea certificatelor și adeverințelor

ANAF elimină timbrul extrajudiciar solicitat în prezent la eliberarea certificatelor și adeverințelor
Foto: e-politic.ro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va elimina timbrul extrajudiciar solicitat în prezent la eliberarea certificatelor și adeverințelor de către administrațiile financiare.

Potrivit unui comunicat publicat de ANAF, această măsură vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiți de drumuril eși timpul alocat achizițonării acestor timbre.

Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloce electronice eliberarea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie.

Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de faţă pe circuitul de aprobare şi elaborare a actului normativ şi se adesează exclusiv contribuabililor. Banii colectaţi la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanţă efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulţi oameni„, a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Tags: