Anchetă DIICOT la OMV Petrom: Compania ar fi acuzată de spălăre de bani printr-un off-shore (VIDEO)

Anchetă DIICOT la OMV Petrom: Compania ar fi acuzată de spălăre de bani printr-un off-shore (VIDEO)

Procurorii DIICOT ar fi deschis o anchetă de proporţii la OMV Petrom pentru un prejudiciu de 120 de milioane de lei, infomează B1TV. Potrivit surselor judiciare, Boardul companiei ar fi permis scurgerea a sute de milioane de lei prin contracte fictive către o companie off-shore. Astfel, nu s-au plătit taxe și impozite către stat pentru salariile unor şefi ai companiei.

Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a sesizat ilegalităţile făcute de OMV Petrom. Compania ar fi fentat doar în ultimii 2 ani, plata unor taxe de 200 de milioane de euro.

OMV a fost inspectată luna trecută de către inspectorii Directoratului General Competition care o suspectează că a avut alături de Romgaz şi Transgaz o înţelegere pentru a nu vinde gaze pe piaţa UE. Anchetatorii ar fi dat buzna în birourile Marianei Gheorghe, CEO-ul OMV Petrom, şi ale altor directori ale celor trei companii şi au confiscat telefoanele mobile, laptopurile şi alte înscrisuri electronice.

"În anul 2006 OMV Petrom SA cu obiectul de activitate «extracţia hidrocarburilor» a înfiinţat în Insulele Omului o companie cu capital social de o liră sterlină, din documentele prezentate reieşind că scopul acestei companii a fost de a asigura personal înalt calificat pentru nevoile proprii. În anul următor, societatea a majorat capitalul social prin cooptarea unui nou acţionar în persoana unui director al societăţii verificate, deţinerea devenind 50% pentru fiecare acţionar. (…) În anul majorării capitalului social, între societatea verificată şi societatea din Insula Omului a fost încheiat un contract de prestări servicii ce a produs efecte retroactive. În justificarea serviciilor prestate societatea verificata a precizat că acest contract s-a derulat în fapt ca un contract de punere la dispoziţie de personal." se arată în raportul ANAF pe baza căruia procurorii DIICOT au demarat ancheta penală împotriva OMV Petrom.

Reprezentanţii OMV au respins acuzaţiile.

"La începutul anului 2015 compania a primit rezultatele unui control fiscal de fond care a vizat perioada 2009-2010, în urma căruia au fost stabilite sume suplimentare de plată. Aceste sume suplimentare reprezinta sub 1% din taxele și impozitele plătite de către companie pentru această perioadă. (…)Suma rezultată din interpretarea inspectorilor fiscali a fost achitată de către companie, deși compania nu-și însusește această intepretare și a contestat rezultatele controlului. (…)OMV Petrom este printre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu peste 2 miliarde de euro anual, reprezentand impozite, taxe și contribuții" se arată într-un comunicat al companiei.

Anchetă DIICOT la OMV Petrom: Compania ar fi acuzată de spălăre de bani printr-un off-shore

#DIRECT_ONE_lq8ecs#

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele