E oficial: DATORIILE la bănci au fost ȘTERSE! GUVERNUL a luat decizia radicală…

E oficial: DATORIILE la bănci au fost ȘTERSE! GUVERNUL a luat decizia radicală...

Guvernul din Georgia a decis să anuleze datoriile bancare ale peste 600.000 de cetăţeni din această ţară.

Măsura radicală a fost luată în contextul în care datoria cetăţenilor georgieni la bănci, organizaţii de creditare sau alte instituţii financiare se ridică la circa 1,5 miliarde de laris (aproximativ 566 de milioane de dolari).

Datoriile a circa 600.000 dintre cetăţenii noştri vor fi acoperite în totalitate de fundaţia caritabilă ‘Kartu’, care a cumpărat aceste datorii”, a confirmat ministrul de finanţe georgian, Ivane Machavariani, potrivit agerpres.

”Poporul nostru va întâmpina Anul Nou fără datorii, poporul nostru va scăpa de povara cea mai grea”, a subliniat Bakhtadze, care a menţionat că datoriile reprezintă unul dintre principalele motive de sărăcie în rândul populaţiei Georgiei, ţară cu 3,7 milioane de locuitori.

Premierul georgian consideră că anularea datoriilor va permite sutelor de mii de cetăţeni ”să rupă cătuşele şi să ajungă să desfăşoare din nou o activitate economică la scară largă”. Bakhtadze a mulţumit băncilor şi altor instituţii financiare care au participat la negocierile cu guvernul pentru a atinge acest obiectiv şi a salutat îndeosebi implicarea fundaţiei caritabile ‘Kartu’.

Tags: