Apple a dat în judecată Samsung: Nu ne mai copiaţi „orbeşte”

Apple a dat în judecată Samsung: Nu ne mai copiaţi „orbeşte”
Foto: ecoustics.com

Apple a dat în judecată rivalul Samsung Electronics pretinzând că gama de mobile și tablete PC Galaxy a companiei sud-coreene copiază „orbeşte” iPhone și iPad, relatează Reuters.

Samsung este una dintre companiile cu o creștere importantă pe piața telefoanelor mobile și este și principalul competitor la Apple pe piața tabletelor PC, deși la mare distanță de acesta.

Gama Galaxy folosește sistemul de operare Android produs de Google, care este concurent direct cu softul Apple, spune plângerea. Oricum, plângerile Apple împotriva companiei Samsung se axează pe designul Galaxy, aspectul carcasei și al iconițelor ecranului.

Purtătorul de cuvânt Apple, Kristin Huguet, a declarat: “ Aceast mod de a copia evident este greșit”.

Samsung a anunţat, marți, printr-o declarație că va răspunde la acțiunea în instanță „prin metode legale care să protejeze proprietatea intelectuală a firmei”.

“Dezvoltarea de noi tehnologii și întărirea portofoliului de soluții noi sunt cheile succesului companiei Samsung”, mai precizează declarația, potrivit Reuters.

Deși cele două companii sunt rivale pe piața telefoanelor mobile și tabletelor PC, Apple este și cel de-al doilea client ca mărime pentru Samsung după Sony.

Apple a cumpărat de la Samsung produse de 5,7 miliarde dolari în 2010, în principal semiconductori, potrivit rapoartelor financiare ale Samsung.

Ultima oră
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate