Apple doreşte cartele SIM mai mici pentru a micşora telefoanele

Apple doreşte cartele SIM mai mici pentru a micşora telefoanele
Foto: businessmagazin.ro

Apple a propus realizarea unei cartele SIM mai mică decât cea care este folosită în prezent în iPhone şi iPad, pentru a fi posibilă producerea unor dispozitive mai mici, a declarat un director executiv al Orange, citat de Reuters.

Mişcarea conducerii Apple de a lucra cu operatorii de telefonie mobilă vine să „încălzească” relaţiile, deoarece nu mai este o companie nou intrată pe piaţă, şi depinde de operatori în menţinerea volumului mare de vânzări.

Un purtător de cuvânt de la Institutul European de Standarde în Telecomunicaţii a confirmat cererea efectuată de Apple pentru noua mărime a cartelelor SIM, dar decizia de începere a noii standardizări, care poate dura mai mult de un an, nu a fost încă luată.

„Acest proces poate dura până la un an sau chiar mai mult, dar există mari neînţelegeri între companii. Totuşi, atunci când acestea ajung la un numitor comun, procesul poate fi accelerat la câteva luni”, a spus el.

Reprezentanţii Orange, precum şi alţi operatori au fost de acord cu propunerea celor de la Apple.

Dacă se vor adopta cartelele SIM mai mici, alţi producători de telefoane cel mai probabil le vor adopta, potrivit şefei serviciilor mobile Orange, Anne Bouverot.