Auchan, aproape de a cumpăra magazinele Real din Europa de Est, pentru 1 miliard de euro

Auchan, aproape de a cumpăra magazinele Real din Europa de Est, pentru 1 miliard de euro
Foto: promenadamallmures.ro

Metro este aproape de vânzarea lanțului de magazine Real din Europa de Est către retailerul francez Auchan, după ce, în urmă cu câteva zile anunța că poartă discuții cu mai mulți candidați în acest sens, notează Bloomberg.

Astfel, lanțurile Real din România, Polonia, Rusia și Uraina, mai puțin cele din Turcia, urmează să fie achiziționate de Auchan pentru aproximativ un miliard de euro.

Reprezentanţii Metro şi Auchan au refuzat să comenteze informaţiile.

„Este prima mare operaţiune, după o perioadă îndelungată, deci va fi o realizare dacă se va întâmpla. Preţul este într-adevăr bun, mai ales că nu include Turcia”, a declarat Sebastian Frericks, analist la Bankhaus Metzler.

La bursa de la Frankfurt acţiunile Metro au urcat joi dimineaţă cu 4,2% iar la prânz înregistrau un avans de 1,1%, la 21,55 euro.

Luna trecută, Metro a anunţat că îşi evaluează opţiunile privind operaţiunile din Europa de Est ale lanţului de magazine Real şi este încrezător că-şi va reduce datoria netă sub 4 miliarde de euro anul acesta.

Vânzarea operaţiunilor Real ar urma deciziei similare a grupului francez rival Carrefour, care a ieşit de pe pieţele din Grecia, Singapore şi Columbia şi vrea să-şi vândă diviziile din Polonia şi Turcia, ca parte a programului de restructurare masivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)