Austria negociază cu BCE un plan pentru suplimentarea capitalului Volksbank

Austria negociază cu BCE un plan pentru suplimentarea capitalului Volksbank

Guvernul Austriei, care deţine 43% din acţiunile grupului bancar Volksbank, se află în negocieri cu Banca Centrală Europeană (BCE) în privinţa elaborării unei strategii pentru reducerea deficitului de lichiditate la nivelul grupului.

Lipsa de capital a Volksbank, cauzată în parte şi de provizioanele pe care le-a constituit pentru vânzarea subsidiarei din România, ar putea fi evidenţiată de rezultatele testelor de stres pe care BCE le va prezenta pe 26 octombrie, relatează AFP.

Volksbank Austria a constituit anul trecut un provizion de 62 de milioane de euro pentru pierderi pe care anticipează că le va înregistra din vânzarea subsidiarei din România În august, grupul a anunţat că a mai provizionat 128 de milioane de euro pentru suplimentarea capitalului social al băncii româneşti.

„Se pare că sunt motive de stres în cadrul testului BCE. Am luat măsuri de precauţie, iar negocierile cu BCE sunt în plină desfăşurare. Suntem pe drumul cel bun”, a declarat vineri ministrul de Finanţe austriac Hans Joerg Schelling.

În ceea ce priveşte Volksbank România, grupul austriac are în plan vânzarea băncii până la finalul anului 2015.

Tags: