O pondere de 27,8% din totalul cheltuielilor românilor se duce pe mâncare, țara noastrăclasându-se, lejer, pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, se arată în datele centralizate deEurostatși publicate luni.
Asta în condiţiile în care media europeană este de doar 12,1%.
România este urmată de Lituania (20,9% din totalul cheltuielilor), Estonia (19,6%), Bulgăria (19,1%), Croaţia (18,1%), Ungaria (17,8%) şi Letonia (17,4%).
La polul ops se găsesc Marea Britanie (7,8% din totalul cheltuielilor), Irlanda (8,7%), Luxembourg (9,1%), Austria (9,7%), Germania (10,8%) sau Olanda (11,4%).
O concluzie ce poate fi desprins din aceste date este că populaţiile d în ţările cu o putere de cumpărare redusă sunt şi cele care dau cel mai mult pe mâncare.
În schimb, populaţiile cu o putere de cumpărare mai mare cheltuiesc mai puţin pe mâncare.
Foto: Cheltuielile cu mâncarea din statele-membre UE (sursă foto: Eurostat)