Banca Mondială acordă 80 de milioane de dolari pentru drumurile locale din Republica Moldova

Banca Mondială acordă 80 de milioane de dolari pentru drumurile locale din Republica Moldova
Foto: today.md

Banca Mondială va acorda 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea drumurilor locale din Republica Moldova, potrivit adevarul.ro.

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, în cadrul căreia au remarcat problemele cu caracter dramatic al rețelelor bilaterale și operațiile de consolidare a cooperării dintre Guvern și Banca Mondială.

Pavel Filip a apreciat documentul elaborat de experţii Băncii Mondiale „Analiza performanţei şi lecţiilor învăţate”.

Acesta este de fapt un rezumat al implementării Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru perioada 2014-2017. Mai mult, premierul a evidențiat și faptul că este foarte importantă recăpătarea încrederii partenerilor de dezvoltare, iar deblocarea asistenţei externe va impulsiona ritmul de implementare a agendei de reforme.

Oficialii s-au referit şi la unele aspecte tehnice ce ţin de pregătirea şi lansarea unor proiecte finanţate de Banca Mondială.

Alex Kremer a precizat că Acordul de finanţare privind proiectul de îmbunătăţire a drumurilor locale a fost semnat. Acordul prevede acordarea asistenţei de 80 de milioane de dolari pentru proiecte de reabilitare a drumurilor locale (peste 300 km), acesta urmând a fi semnat şi ratificat de autorităţile Republicii Moldova.

Pe de altă parte, au fost abordate și aspecte privind implementarea proiectelor ce vizează reformele de modernizare a sistemului fiscal şi a sectorului energetic, dar şi a pregătirii unui nou proiect de suport bugetar în perspectiva semnării noului Acord cu FMI.