Bani europeni irosiți: Un lac realizat din fonduri UE a secat în doar două luni. Care a fost reacția autorităților

Bani europeni irosiți: Un lac realizat din fonduri UE a secat în doar două luni. Care a fost reacția autorităților
foto: Adevarul

Un heleșteu care a fost amenahat de către primăria orașului Calafat, județul Dolj, cu suma de 300.000 de euro, primită din fonduri europene, a secat la aproximativ două luni de când a fost inaugurat, potrivit Adevărul.

Banii de la UE au fost obținuți în 2014 de către oficialii de la Calafat, însă întreaga investiție a fost în van, având în vedere că lacul a secat, din cauză că apa s-a infiltrat.

"Această lucrare este în garnaţie doi ani. În zonă este o problemă, pentru că scade nivelul apei foarte rapid. Noi am făcut demersurile necesare către firma care a executat lucrarea şi către firma de proiectare şi, în cel mai scurt timp, trebuie să remedieze problema. S-au făcut studii peste studii, avem un geamantan de documente pentru balta aceasta. Nici eu nu m-am aşteptat ca apa să se infiltreze în pământ atâta de repede, am fost şocat când am văzut. În zonă trebuia să fie un un nivel de apă care să asigure habitatul pentru pentru păsări", a explicat Dan Vîrtopeanu, administrator Primăria Calafat.

De celalată parte, localnicii nu erau oricum de acord cu investiția respectivă, considerând că nu era nevoie de un heleșteu în zonă, având în vedere că Dunărea trece la doi pași de ei.

"Noi stăm la oraş, dar avem condiţii exact ca la ţară. Facem focul în casă cu lemne pentru că nu există încălzire centralizată. Nu cred că în zonă era nevoie de o astfel de investiţie. Pentru ce avem noi nevoie de un heleşteu în Calafat? Cu aceşti bani puteau facem multe lucruri, dar nu au vrut. De ani de zile ne promit că vom scăpa de sobele din casă şi vom avea şi noi condiţii normale", a declarat Mioara Vintilă, o localnică.

"Vom merge la Calafat pentru a vedea ce soluţii putem găsi. Nici noi nu ne aşteptam să se infiltreze apa aşa de repede în pământ. Vom vedea dacă putem să betonăm acolo, iar astfel nu vor mai exista astfel de probleme", a explicat și Emanuel Stoica, reprezentantul firma constructoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe