Bitcoin a crescut la un nou nivel record după un anunț făcut de Tesla. La cât a urcat cotația criptomonedei

Bitcoin a crescut la un nou nivel record după un anunț făcut de Tesla. La cât a urcat cotația criptomonedei
Sursa Foto: Hepta

Un nou record a fost atins de bitcoin, la începutul acestei săptămâni. Cotaţia criptomonedei a urcat luni cu peste 10%, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit luna trecută 1,5 miliarde de dolari, transmite Reuters. Tesla Inc a anunţat că a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat.

Cotația bitcoin a explodat după anunțul lui Elon Musk

După anunţul Tesla, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 43.625 dolari. Alte criptomonede mai mici, ethereum şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au urcat cu 5% şi, respectiv, 4%.

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, a adăugat în urmă cu zece zile eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.

Nu este prima oară când Elon Musk determină o creștere a cotației criptomonedelor.Acestaa determinat o nouă creștere a valorii criptomonedelor după ce a revenit peTwittercu o postare. PotrivitCNBC, după o absență de peTwitter, execentricul miliardar a scris din nou urmăritorilor săi.

Cum a crescut prețul unei alte criptomonede, după o postare pe Twitter

În acest context, prețul Dogecoin, o criptomonedă creată ca glumă în 2013, a crescut cu 50% până la 0,05798 dolari după ce Musk și-a exprimat susținerea pentru aceasta peTwitter, potrivit Coindesk.
Musk a scris inițial „Doge” și imediat după aceea a afirmat într-o altă postare că „Dogecoin este criptomoneda poporului”.

Postările de peTwitterale CEO-ului Tesla despre anumite companii și criptomonede au dus la o creștere spectaculoasă a valorii acestora în ultimele săptămâni.

GameStop, Etsy și CD Project s-au bucurat de postări favorabile din partea miliardarului sud-african, bucurându-se de o creștere vertiginoasă a prețului acțiunilor lor.