Boc: Televiziunile de atac ale mogulilor manipulează orice poate fi pozitiv în ţară

Boc: Televiziunile de atac ale mogulilor manipulează orice poate fi pozitiv în ţară
Foto: evz.ro

Prezent sâmbătă la o şedinţă a PDL, premierul Emil Boc a declarat că „televiziunile de atac ale mogulilor manipulează cu înverşunare orice poate fi pozitiv în ţară”, adăugând că acest lucru arată disperarea cu care este privit faptul că partidul începe să adune capital politic.

Preşedintele PDL a declarat că televiziunile mogulilor atacă semnele pozitive din economie, în încercarea de a denigra partidul care tinde să câştige capital politic, adăugând că „gogoaşa înfuriată”  reprezentată de alianţa socialistă nu va avea altă opţiune decât să treacă în opoziţie.  „Vedeţi cu câtă forţă distructivă televiziunile de atac ale mogulilor atacă orice semn pozitiv din economie. Vedeţi cu câtă înverşunare manipulează orice poate fi pozitiv cât de cât în această ţară, în aceste vremuri grele. De ce fac acest lucru? Pentru că ştiu că orice lucru bun se capitalizează la PDL şi lucrurile merg în această direcţie, a semnelor bune în economie şi că această gogoaşă înfuriată- alianţa socialistă, se dezumflă şi va pleca acolo unde îi este locul – în opoziţie. Acesta este viitorul alianţei socialiste după 2012 – opoziţia„, a declarat Emil Boc.

Premierul a lansat un atac asupra manipulării „cu ieşirea din recesiune”, practicată, în opinia sa, de televiziunile de ştiri, acuzând mass-media că încearcă să decredibilizeze semnele pozitive.

„Cu câtă înverşunare încearcă să manipuleze oamenii, spunând dacă se iese din recesiune de ieri pe mâine, ar trebui să se găsească prosperitate pe stradă. A spus cineva aşa ceva vreodată, a spus vreun lider politic al României că a doua zi după ce se va ieşi din recesiune va fi lapte şi miere pe stradă? Recesiunea e o chestiune tehnică, care înseamnă două trimestre de creştere economică şi este semnul că lucrurile merg în direcţia creşterii economice. Este un simbol psihologic în primul rând, că lucrurile au luat o turnură pozitivă. Dar, pentru a compromite o eventuală ieşire din recesiune, atunci când INS va da datele oficiale, au încercat să decredibilizeze acest mesaj pentru oameni, acest semn pozitiv”, a adăugat premierul.

Liderul PDL a mai adăugat că atacul „disperat al televiziunii mogulilor” confirmă că PDL este „pe drumul cel bun”.

„Au încercat să manipuleze de pe o zi pe alta ca şi cum ar trebui să curgă imediat lapte şi miere. Deci acest atac disperat al televiziunilor mogulilor îmi dă convingerea că suntem pe drumul bun. Nu ar fi atât de disperaţi dacă ar şti că PDL nu ar avea şanse să câştige. Ştiu acest lucru şi de aceea vor fi tot mai disperaţi pentru a ataca orice semn pozitiv pe care economia l-ar arăta. Semnele au început să apară”, a mai afirmat Emil Boc.

De asemenea, Boc a mai spus că evaluările au fost făcute de experţii FMI. „Noi am mers pe mâna experţilor”, a adăugat premierul.