Bogdan Glăvan, despre Pilonul 2 de pensii: Administratorii fondurilor nu investesc în covrigăria domnului Ciolacu din Buzău, că dacă ar investi acolo, probabil că ar mai dispărea bani din când în când (VIDEO)

Bogdan Glăvan, despre Pilonul 2 de pensii: Administratorii fondurilor nu investesc în covrigăria domnului Ciolacu din Buzău, că dacă ar investi acolo, probabil că ar mai dispărea bani din când în când (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Glăvan, profesor de economie, a explicat ce se întâmplă cu contribuția virată lunar în Pilonul 2 de pensii, vineri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și a spus că banii „vor produce randament”. Cu această ocazie, el a ironizat coaliția de guvernare și a atras atenția că administratorii fondurilor din pilon „nu investesc în covrigăria domnului Ciolacu din Buzău, că dacă ar investi acolo, probabil că ar mai și dispărea din când în când bani”.

Ce a spus profesorul de economie Bogdan Glăvan, pe B1 TV, despre Pilonul 2 de pensii

El a explicat că „banii din Pilonul 2 de pensii reprezintă economiile noastre care se acumulează”.

„Sunt investite și se acumulează. Aceste contribuții virate lună de lună în ceea ce se numește Pilon 2 sunt investite în titluri de stat și în acțiuni. Două treimi aproape din acești bani se duc să împrumute Guvernul Ciucă și pe domnul Ciolacu, în mărețele sale obiective trombonistice, deci două treimi se duc în cele mai sigure investiții de pe planetă, se știe, promisiunile domnilor Ciucă și Ciolacu de a plăti aceste datorii publice, deci la stat, și restul de o treime se duc în acțiuni. Ce fel de acțiuni? Nu știu, prin Venezuela, oare? Îi investim acolo? Nu, se duc în acțiuni ale companiilor de stat, în principal – de exemplu, companiile acestea care fac banul gros acum, care și-au triplat profitul, Nuclearelectrica, Romgaz, băncile din România”, a adăugat Bogdan Glăvan.

Profesorul de economie spune că administratorii fondurilor „nu investesc în covrigăria domnului Ciolacu din Buzău, nu, că dacă ar investi acolo, probabil că ar mai și dispărea din când în când bani”.

„În momentul în care economia merge prost, în momentul în care ai o inflație care depășește toate așteptările, în acel moment randamentul din aceste investiții scade sub inflație sau poate să devină chiar și negativ atunci când se produce o mică criză sau o mică corecție pe bursă (…). Investițiile în acțiuni reprezintă unul din cele mai bune instrumente de acoperire a inflației pe termen lung. Cu alte cuvinte, cred că putem sta destul de liniștiți că banii noștri se acumulează în Pilonul 2 de pensii și vor produce randament”, a adăugat Bogdan Glăvan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici