Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: România ar putea să adera la zona euro în perioada 2022 – 2023

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: România ar putea să adera la zona euro în perioada 2022 - 2023
Foto: dailybusiness.ro

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, estimează că 2022 – 2023 ar putea fi perioada potrivită pentru a adera la moneda euro.

BNR estimează că România ar putea ajunge la un nivel ”decent” de convergență reală pentru aderarea la moneda unică în perioada precizată. România trebuie să păstreze, însă, elementele de convergență nominală.

Totuși, decizia de aderare a României la zona euro rămâne una politică.

„Răspunsul este da, România se află pe drumul spre aderarea la zona euro”, a mai spus joi Olteanu la conferinţa „Romania Investor Days”, organizată de Bursa de Valori București și Camera de Comerț și Industrie a României, scrie Mediafax.

Bogdan Olteanu a mai precizat că România este una dintre puținele țări aflate în afara zonei euro care privește cu optimism adoptarea monedei unice.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)