Buget cu deficit pentru Bucureşti: Venituri de 4,2 miliarde lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde lei

Buget cu deficit pentru Bucureşti: Venituri de 4,2 miliarde lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde lei
Foto:ziare-pe-net.ro

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri seară, bugetul capitalei pe anul 2011. În buget sunt prevăzute cheltuieli de 4.8 miliarde lei şi venituri de 4.8 miliarde lei. Cheltuielile suplimentare au apărut şi în urma majorării fondurilor alocate pentru lucrările din Centrul Istoric şi axa Buzeşti-Berzei-Uranus, relatează Mediafax.

Veniturile exacte anticipate de buget sunt 4.282.027.000 de lei iar cheltuielile ar fi de 4.801.797.000 de lei.

Fondurile prevăzute pentru Centrul Istoric au fost majorate de la 2 milioane lei la 22 de milioane lei, iar pentru investiţia Buzeşti-Berzei-Uranus au fost alocate 30 de milioane lei, după ce iniţial nu fuseseră alocaţi bani.

Cheltuieli importante pentru Bucureşti vor fi şi banii alocaţi pentru RADET şi RATB, 538 de milioane lei, respectiv 489 milioane lei.

Stadionul naţional “Lia Manoliu” are prevăzute de la buget pentru finalizarea lucrărilor 193 milioane de lei, iar pentru realizarea unei hărţi acustice a capitalei un milion de lei. Proiectului de conectare a Splaiului Independenţei de autostrada A1 are prevăzut de la buget trei milioane de lei.

Administraţia Străzilor, organul primăriei care se ocupă de reţeaua de străzi principale, va avea un buget de 360 de milioane lei.

Consilierii au aprobat, miercuri, cu 31 de voturi pentru şi 20 împotrivă proiectul de buget al municipalităţii modificat prin amendamentele PDL, PRM şi PNG.

Forma finală a bugetului, votată miercuri, prevede subvenţii  majorate pentru încălzire care compensează scăderea subvenţiilor de la Guvern, în contextul în care Guvernul a preluat o parte din cheltuielile pentru Stadionul Naţional.

Cotele rezervate spitalelor se măresc, conform documentului, concomitent cu reducerea sumelor alocate investiţiei la spitalul “Prof. Dr. Th. Burghele”.

Miercuri a fost aprobată și data referendumului pentru Legea Capitalei, acesta urmând să aibă loc pe 19 iunie.