Bulgaria reduce taxa de pod Ruse – Giurgiu

Bulgaria reduce taxa de pod Ruse - Giurgiu
Foto: transporter.ro

Guvernul de la Sofia a decis reducerea taxei de trecere pe podul Ruse-Giurgiu pentru automobile de la șase la doi euro. Hotărârea va intra în vigoare peste două săptămâni, conform novinite.com.

Decizia este unilaterală, astfel că automobilele care vor traversa în Bulgaria pe la podul din Giurgiu vor plăti în continuare șase euro.

Ministrul bulgar al Dezvoltării, Rosen Plevneliev,  a declarat că se așteaptă ca pierderea veniturilor la buget provenite din această micșorare a tarifului de trecere sa fie compensată prin creșterea traficului pe pod.

“Numărul turiștilor români în Bulgaria a crescut dramatic în ultimul an iar guvernul bulgar a decis să acționeze în consecință. Sperăm să avem din ce în ce mai mulți turiști români”, a declarat ministrul.

În decembrie 2010, ministrul de externe bulgar, Nikolai Mladenov, își exprimase dorința de a modifica taxa de trecere a podului Ruse-Giurgiu. Simeon Djankov, ministrul bulgar al finanțelor, declarase în septembrie 2010 în timpul unei vizite la Ruse că taxa ar trebui micșorată până la 1,5-2 euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe