Bursa de pe Wall Street deschide în creștere, dar acțiunile Facebook se află în cădere liberă

Bursa de pe Wall Street deschide în creștere, dar acțiunile Facebook se află în cădere liberă
Foto: thewallstreetexperience.com

Acțiunile Facebook s-au aflat la cel mai scăzut nivel de până acum la deschiderea bursei de pe Wall Street. Aceasta deși tranzacțiile de pe Wall Street au început în creștere – indicele Dow Jones este în urcare cu 0,36%, Standard and Poor’s 500 cu 0,44% și Nasdaq cu 0,3%.

Acțiunile gigantului în socializare au vineri o valoare cu 15 la sută mai scăzută decât joi, vânzându-se cu mai puțin de 23 de dolari. La listarea pe bursă a Facebook, acestea aveau un preț cu 40% mai ridicat decât în prezent, relatează CNN.

Totuși, în semestrul al doilea al anului Facebook a avut o creștere a veniturilor de 32 de procente, la 1,18 miliarde, puțin peste așteptările analiștilor. Însă investitorii nu sunt siguri cum va putea genera alte venituri din partea celor 955 de milioane de utilizatori. Mai exact, investitorii își fac griji despre cum va face Facebook bani folosind platforma pentru telefoane mobile.

Din acest ultim punct de vedere, problema o reprezintă telefoanele cu ecrane mai mici, deoarece există spațiu mai puțin acolo pentru ca Facebook să pună reclame. Mark Zuckerberg consideră telefoanele mobile drept una din cele mai importante priorități pentru companie, notând că până la sfârșitul lunii iunie, jumătate din veniturile din reclame proveneau de la promo-uri pentru platofroma de telefon mobil.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”