Călugăriţa, una dintre microhidrocentralele deținute de Hidroelectrica, noua achiziție a Arhiepiscopiei Argeșului

Călugăriţa, una dintre microhidrocentralele deținute de Hidroelectrica, noua achiziție a Arhiepiscopiei Argeșului
Foto: eparhiaargesului.ro

Arhiepiscopia Argeșului a cumpărat microhidrocentrala Călugăriţa de la compania de stat Hidroelectrica, care a scos la vânzare 34 de astfel de unități, relatează ZF.

Deși producătorul a organizat mai multe licitații prin care intenționa să obțină peste 20 de milioane de euro, doar două microhidrocentrale au fost vândute.

“Călugăriţa”, unitatea  amplasată pe râul Valea lui Stan din judeţul Argeş, este achizția  Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, potrivit unui comunuicat al companiei. Cea de-a doua hirdocentrală, Vlădeşti, din bazinul râului Olăneşti, judeţul Vâlcea. a fost cumpărată de firma Roski Air Service SRL.

Prețul unei microhidrocentrale a fost de 1,7 milioane de lei, respectiv 2,3 milioane de lei.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din România, mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)