Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează o misiune economică în Republica Socialistă Vietnam

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează o misiune economică în Republica Socialistă Vietnam

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce delegaţia oamenilor de afaceri care efectuează o misiune economică în R.S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie 2016.

Delegaţia economică, din care fac parte reprezentanţi ai 18 companii, însoţeşte delegaţia Guvernului României, în scopul dezvoltării climatului investiţional dintre cele două state.

Asia reprezintă o destinaţie de afaceri prioritară, în contextul strategiei CCIR de sprijinire a companiilor româneşti pentru accesarea pieţelor non UE”, susţine preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban. Preşedintele CCIR consideră că trebuie menţinut dialogul între mediile de afaceri şi trebuie orientate politicile publice către atragerea de investiţii străine, iar Europa reprezintă o direcţie prioritară pentru pieţele non UE. „Suntem convinşi că România şi Vietnam pot identifica proiecte interesante pentru ambele părţi”, a declarat Daraban.

Misiunea economică are loc în contextul vizitei în Vietnam a lui Dacian Cioloş, Prim-Ministrul României, care va fi însoţit de către Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe și Vlad Vasiliu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Acţiunea va include un Forum de afaceri dedicat deschiderii unor noi oportunităţi de afaceri şi dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale dintre companiile celor două state.

În cadrul Forumului vor fi organizate întâlniri B2B cu companii vietnameze reprezentative din domenii precum căi ferate, petrol şi gaze, agricultură, produse farmaceutice, biotehnologie pentru agricultură, materiale de construcţii, industria de apărare şi turism.

Vietnamul, un partener economic important pentru România

Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României, ocupând, totodată, unul din primele locuri în rândul partenerilor comerciali din ASEAN.

La sfârşitul anului 2015, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre cele două state ajungea la 124,88 milioane Euro, dintre care exporturile numărau 37,23 milioane Euro, iar valoarea importurilor ajungea la 87,65 milioane Euro.

Totalul companiilor cu capital vietnamez în România, in iulie 2016, este de 197, cu un total capital social subscris vietnamez de 2,2 milioane Euro.

La 27 iulie 2012, Uniunea Europeană şi R. S. Vietnam au semnat Acordul de Parteneriat şi Cooperare (PCA).

Vietnam este o piaţă cu 90 de milioane de consumatori, de peste 4 ori mai mare decât România, cu care UE a agreat un acord de liber schimb în data de 4 august 2015.

Vietnamul este o piaţă foarte dinamică, cu unul dintre cele mai ridicate ritmuri anuale de creştere a PIB din lume, de circa 7% în ultimii 10 ani.

Ultima oră
08:32 - Dan Barna face scandal după ieșirea de la guvernare: „România a ajuns cel mai mare donator de vaccinuri din Europa”
08:31 - Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă” / Ce spune președintele despre ultimele declarații ale lui Ludovic Orban
08:28 - Klaus Iohannis, mesaj categoric la Adunarea Generală ONU. Susține vaccinarea obligatorie anti-COVID, pentru anumite categorii profesionale
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice