Cancelarul german promite să mențină presiunea asupra grecilor, în vederea implementării reformelor cuvenite

Cancelarul german promite să mențină presiunea asupra grecilor, în vederea implementării reformelor cuvenite

Cancelarul german Angela Mekel a afirmat, imediat după ce partidul său conservator a câștigat alegerile legislative, că Germania va continua să o preseze grecii pentru a implementa reformele cuvienite în acordurile de ajutor financiar extern.

„Nu trebuie să renunţăm să exercităm presiuni asupra Greciei pentru derularea reformelor convenite”, a afimat Merkel, după ce Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi CSU (partid bavarez înfrăţit cu CDU) au obţinut o victorie covârşitoare în alegeri, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Merkel a menționat și posibilitatea ca Grecia să aibă nevoie de un al treilea pachet de ajutor financiar extern, adăugând că ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a ridicat problema în faţa unei comisii parlamentare în noiembrie anul trecut.

Merkel a obţinut un sprijin copleşitor din partea populaţiei şi ar putea înregista cel mai bun scor electoral de la victoria lui Helmut Kohl în primele alegeri de după reunificarea din 1990, obținând 41,5% din voturi, față de cele 25,7 procente ale rivalilor socialiști (SPD).