Canicula aduce profituri mari: Vânzările aparatelor de aer condiționat au crescut vertiginos

Canicula aduce profituri mari: Vânzările aparatelor de aer condiționat au crescut vertiginos

Patronii firmelor care vând aparate de aer condiţionat îşi freacă mâinile de bucurie. Datorită caniculei, au reuşit să facă un profit impresionat şi de cele mai multe ori nu mai fac faţă cererilor. Şi firmele care montează astfel de dispozitive au probleme. Nu prea prea reuşesc să ducă la bun sfârşit comenzile avute, pentru că cererile sunt foarte multe

În Sibiu, temperaturile ridicate au ridicat vânzările la aparatele de aer condiționat. Dacă acum o lună se vindeau maxim 4-5 bucăți pe săptămână, acum comenzile sunt de 10 ori mai mari. Iar cei care montează aparatele abia pot satisface cererile clienţilor.

“Vânzările au crescut în această perioadă comparativ cu anul trecut. Vânzările au crescut cu sută la sută. Prețurile pe care le practicăm sunt între 1.000 și 1.400 de lei,” a spus Ilie Lomnăşan, şeful unui magazin de electronice.

“E un sezon plin: de dimineață până seară numai montaje. Căldura asta ne omoară pe toți,” a spus și Adrian Cont, instalator de astfel de aparate. -11_iulie_2012_sibiu_Cont Adrian – instalator

 “Am așteptat destul de mult pentru instalarea aparatului de aer condiț pentru că frigotehniștii sunt foarte ocupați în această perioadă a anului. Sfatul meu este ca oamenii sa-și moneteze aparate de aer condiționat iarna, nu vara,” a povestit un client care și-a instalat un aparat de aer condiționat zilele aceastea.

Cei care folosesc aparatele de aer condiţionat se expun însă şi riscurilor. Din cauza diferenţelor mari de temperatură se pot îmbolnăvi.

“Pot să apară dureri de cap, în regiunea cervicală, dureri de urechi, de gât, pot să apară obstrucții ale nasului, la fel secreții nazale,” a explicat medicul primar ORL Mihaela Chialda.

Cum de o răcire semnificativă a vremii nici nu poate fi vorba, comercianţii de aparate de aer condiţionat se aşteaptă la vânzări şi mai mari în perioada următoare.

Canicula a crescut vânzările aparatelor de aer condiționat. Firmele de profil nu mai fac față cererii

Embed: " />
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului