Care sunt salariile recepționerelor la hotelurile din Mamaia. Unele locuri de muncă au și cazarea inclusă

Care sunt salariile recepționerelor la hotelurile din Mamaia. Unele locuri de muncă au și cazarea inclusă

Companiile HoReCa sunt printre cele mai afectate în urma pandemiei. Unul dintre efectele pandemiei a fost intrarea în șomaj a angajaților din HoReCa.

Cu toate astea sunt avantaje pentru cei care aleg să lucreze chiar și sezonier, pe litoralul românesc.

Ce salarii au recepțioerele de pe litoral

Un studiu realizat de asociațiile patronale din turism, bazat pe situațiile financiare prezentate Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru anul 2019, estimează că impactul industriei turistice HoReCa asupra PIB este de 5,07%, 3,42% impact financiar direct, valoare adăugată, 0,91% impact social, salariile angajaților și contribuția la consum și 0,74% impact financiar indirect, furnizori și investiții, potrivit playtech.ro.

Potrivit unui studiu de piață, există oferte de muncă pe litoralul românesc în această perioadă în domeniul HoReCa, cu diferite facilități.

În Mamaia salariul unui recepționer, la fel ca și în Vama Veche, pleacă de la 2.000 de lei și poate ajunge până la, cel mult 3.200 de lei, având înclusă și cazarea și mesele pe zi, potrivit sursei citate.

Un barman angajat în Mamaia, câștigă aproximativ 1.500 de lei pe lună la un program de 24 de ore. Alte oferte de muncă, de exemplu pentru ospătari, vorbesc de salarii cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei pe lună, la care se mai adaugă și cazarea, de cele mai multe ori gratuită, oferită de angajator.

Cu toate acestea,proprietarii de afaceri de pe litoral se plâng de angajați nepregătiți, unii dintre ei având și pretenții exagerate.

„Mi-a zis ca vrea să muncească în bucătărie două zile cu două zile libere. Apoi mai vrea cinci zile pe lună, consecutive, tot liber. Asta înseamnă că ar vrea să lucreze 15 zile pe lună, minus cele cinci consecutive, deci 10 zile.

I-am zis că-i dau 1.200 lei, dar el voia cam 3.500 lei pe lună, adică 1.200 lei pe săptămâna cu trei zile de lucru.”, mărturisește antreprenorul.