Cât ajung să plătească românii pentru un brad de Crăciun

Cât ajung să plătească românii pentru un brad de Crăciun
Foto: PIxabay

Românii au pornit deja în căutarea bradului de Crăciun. Anul acesta, prețul a crescut considerabil față de anul trecut. Brazii artificiali au ajuns să fie un lux pentru mulți dintre români.

În hipermarketuri prețul brazilor tăiați variază în funcție de dimensiunea acestora, dar prețul poate ajunge și la 400 de lei. Cel mai ieftin brad ajunge să coste 40 de lei, iar în funcție de înălțime aceștia pot să fie 379 de lei (350-400 cm), 285 de lei (300-350 cm), 58 de lei (140-170 cm).

Cei mai ieftini brazi de pe piață pot fi găsiți în pepinierele Romsilva, acolo unde aceștia sunt vânduți, în medie, cu 35 de lei bucata.

Și brazii în ghiveci au ajuns să coste destul de mult, aceștia având prețuri cuprinse între 250 și 3.000 de lei, în funcție de înălțimea acestora.

Prețul brazilor artificiali depinde în funcție de înălțime, de cât de bogate sunt ramurile, dar și de prezența unor decorațiuni deja aranjate în brad. Prețul mediu al unui brad de acest tip este de 150 și 350 de lei.

Care sunt cei mai scumpi brazi anul acesta

Deși bradul natural păstrează tradiția Crăciunului, românii încep să aleagă mai mult bradul artificial, întrucât acesta poate fi folosit în fiecare an. Cu toate acestea, unii brazi artificial pot să coste mai mult decât un salariu mediu pe economie, conform evz.ro.

Desigur, și în cazul brazilor artificiali, prețul diferă în funcție de înălțimea lor. Un brad artificiali de 300 cm, confecționat din PVC + PE, cu 12 rânduri de ramuri principale, cu suport metalic inclus, cu vârfuri ninse și conuri și care are ace 3D, ajunge să coste 4,789 de lei.

Cei care își doresc un brad inedit pot apela la brazii aurii al căror preț pornește de la 719 lei  (220 cm).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti