Cât de bun administrator e statul român: Statdionul Cluj Arena a intrat în faliment (VIDEO)

Cât de bun administrator e statul român: Statdionul Cluj Arena a intrat în faliment (VIDEO)
Foto: cluj.com

Societatea care a administrat Cluj Arena a intrat în faliment. Decizia a fost luată de Tribunalul Comercial Cluj în contextul în care Cluj Arena SA a acumulat o datorie de 15 milioane de lei, adică peste trei milioane de euro, informează stiridecluj.ro.

La această datorie s-a ajuns după ce, forţată de lege, Primăria Cluj a solicitat plata impozitului pe construcţie. Cluj Arena SA a fost înfiinţată de Consiliul Local Cluj, cu scopul de administrare a stadionului. În toamna lui 2016, arena a trecut în administrarea Primăriei Cluj.

"Stabileşte în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă conform art. 64 lit. a din Legea nr. 85/2014.

Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014.

Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Dispune dizolvarea debitoarei SC C. A. SA. Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor. Dispune comunicarea prezentei instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, această din urmă obligaţie fiind în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu”, se arată în soluţia instanţei.

Prin această decizie, judecătorii au stabilit că lichidatorul trebuie să vină cu un plan pentru recuperarea datoriilor.

Amintim că probleme sunt și cu Arena Națională din Capitală. Stadionul va trece din adminstrarea Adminsitraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a fi reparat şi modernizat "în regim de urgenţă” în cursul acestui an, pentru Campionatul European de Fotbal 2020.

Legat de felul în care administrează statul diferite proiecte, premierul Mihai Tudose a declarat recent, în contextul scandalului privind reducerea contribuțiilor la pilonul II de pensii, că a ”constatat cu surprindere că statul e un mai bun administrator la acest lucru”. Astfel, tot mai multe voci acuză Guvernul că vrea sa acopere gaurile din sistemul public de pensii cu banii din pensiile private.

TUDOSE: STATUL ESTE UN ADMINISTRATOR MAI BUN

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său