Categoriile de români care vor mai trebui să depună declarațiile pentru plafonarea prețului la energie electrică

Categoriile de români care vor mai trebui să depună declarațiile pentru plafonarea prețului la energie electrică
Foto: Pixabay

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut noi precizări despre plafonarea prețului la energie electrică și a anunțat eliminarea declarației pe proprie răspundere pentru cei cu mai multe locuințe, astfel că doar trei categorii de români ar urma să mai fie nevoite să depună declarațiile la furnizor, potrivit România TV.

Trei categorii vor mai trebui să depună declarațiile pentru plafonarea prețului la energie electrică

Declarația ar urma să rămână necesară doar pentru familiile cu cel puțin trei copii, familiile monoparentale și persoanele care au aparatură medicală în locuință.

Ministrul Virgil Popescu anunța că proiectul pentru eliminarea declarației va fi aprobat în ultima ședință de Guvern din acest an.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să elimine aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de Guvern de anul acesta”, a declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe