Câți bani încasează lunar o badantă în Italia. Sumele pe care româncele îngrijesc bătrânii din străinătate sunt extrem de mici

Câți bani încasează lunar o badantă în Italia. Sumele pe care româncele îngrijesc bătrânii din străinătate sunt extrem de mici
Foto: Pixabay.com

Româncele reprezintă una dintre cele mai mari forțe de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor, în țări europene precum Spania, Italia sau Germania. Cele mai multe dintre ele aleg să plece la muncă în străinătate din cauza banilor, însă nici sumele pe care le primesc ca badante nu sunt deloc mari.

În Italia, femeile care îngrijesc persoanele în vârstă au primit denumirea de badante și sunt aproximativ 860.000 de persoane care lucrează în acest domeniu. Totuși, româncele sunt preferate și recomandate peste tot, spre deosebire de femeile din Maroc sau Filipine.

Câți bani încasează o badantă în Italia

Româncele reprezintă cea mai mare forță de muncă din acest sector. Ele lucrează în țări precum Spania, Germania, Austria sau Italia și sunt moaște, asistente medicale sau femei simple.

Femeile din România aleg să muncească în străinătate, iar avantajos pentru ele este faptul că au cazarea și masa asigurate, iar sumele pe care le câștigă încearcă să le trimită acasă, la familii.

Potrivit Cancan.ro, salariile fluctuează de la 700 de euro la 1.500 de euro pe lună. În medie, cele mai multe dintre ele încasează 1.200 de euro.

Serviciile pe care badantele românce trebuie să le ofere, în acești bani, sunt: acordarea asistenței; îngrijirea și supravegherea vârstnicului; supravegherea stării de sănătate a persoanei vârstnice; acordarea de sprijin în afara casei sau călătorii; pregătirea mesei; administrarea medicamentelor; realizarea menajului; acordarea suportului fizic și moral.