Ce salariu are un conductor la Metrorex. Angajații primesc suma lunar, alături de alte beneficii

Ce salariu are un conductor la Metrorex. Angajații primesc suma lunar, alături de alte beneficii
Stația de metrou Piața Victoriei. Foto: Facebook

Salariul unui angajat de la Metrorex depinde de vechime, dar și de sarcinile pe care le are fiecare. Conductorii de metrou mai și alte beneficii precum reduceri la biletele de tren sau la hoteluri, dar și tichete zilnice de masă.

În 2018, ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Șova, a decis să facă publice veniturile angajaților de la Metrorex și alea conductorilor de tren.

Ce salariu are un conductor de la Metrorex

Veniturile și salariile angajaților de la Metrorex diferă în funcție de vechime și de responsabilitățile pe care aceștia le au zilnic. Spre exemplu, cel mai mic salariu pe care îl primește un angajat la Metrorex, brut, este de 5.300 de lei.

Potrivit Gândul.ro, salariile angajaților de Metrou diferă astfel:

  • personalul tehnic – 7.300 lei
  • personalul mecanic – 8.000 de lei
  • personalul care lucrează noaptea – 5.300 lei.

*Veniturile sunt brute, publicate în 2018.

Ce beneficii mai au conductorii de metrou

Pe lângă aceste salrii, conductorii de metrou și angajații de la Metrorex mai primesc o serie de beneficii: tichete de masă de 12 lei / zi; bilete de tren și abonamente cu o reducere de 75%, permise pentru șase călătorii cu trenurile CFR.

La acestea se adaugă și o reducere de 99% la cazare, la hotelul Zamora din Bușteni.

Cum arată programul conductorilor de la Metrorex

Conductorii de la Metrorex au un program fix și lucrează în ture. Programul începe la ora 05:00 dimineața, atunci când pleacă trenurile de la capăt de linie și se încheie la ora 23:00, în momentul în care trenurile se întorc la capăt.

La stația Piața Unirii 1 și Piața Unirii 2 se așteaptă transferul călătorilor între magistralele M1, M2 și M3.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană