Metrorex oferă cartele gratis la metrou. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o călătorie fără plată și care este prețul unui bilet

Metrorex oferă cartele gratis la metrou. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o călătorie fără plată și care este prețul unui bilet
Stația de metrou Piața Victoriei. Foto: Facebook @ Piața Victoriei

Metrorex susține reciclarea, iar astfel s-a lansat campania PER = BILET. Astfel, călătorii din București vor putea beneficia de cartele gratuite de metrou, în schimbul peturilor, dozelor de aluminiu sau sticle.

Campania are ca scop atât încurajarea colectării și reciclării deșeurilor, cât și creșterea interesului cetățenilor pentru călătoria cu metroul.

Metrorex încurajează programele ce au că scop protecția mediului, aliniindu-se astfel politicilor naționale și internaționale ecologiste. Prin această campanie se dorește sensibilizarea opiniei publice și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importantă protejării mediului înconjurător, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Cartele gratuite pentru cei care reciclează, în perioada 2 – 20 august

Cei dornici să participe sunt așteptați în perioada 2 – 20 august a.c. în stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Pipera (intrarea principala) la standul partenerilor noștri. Călătorii vor oferi 5 deșeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie.

Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetățenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat și nepoluat, dar și pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran că mijloc de transport ecologic. Astfel că, prin aceste tipuri de acțiuni, societatea noastră dorește să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic”, a precizat Ștefan Paraschiv, director general al Metrorex, după cum se arată într-un comunicat al companiei.

Prețul biletelor de metrou și STB va crește de la 1 august

O călătorie cu metroul sau cu mijloacele de transport terestre va costa 3 lei.

Prețul unui bilet comun STB / Metrorex va fi de cinci lei. Acesta va include o călătorie cu metroul, dar și 90 de minute de mers cu autobuzul / troleul sau tramvaiul.

Un bilet de 24 de ore va avea o valabilitate de fix 24 de ore, nu doar de la ora emiterii până la miezul nopții. Regula se va aplica și pentru biletul de 72 de ore.

Prețurile pentru abonamentele Metrorex și STB poate fi consultat aici!

Ultima oră
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)