Ce sume ajung să încaseze lunar angajații din baruri și restaurante. Bacșișurile ajung la mii de lei

Ce sume ajung să încaseze lunar angajații din baruri și restaurante. Bacșișurile ajung la mii de lei
Foto: Pixabay.com

Angajații din domeniul HoReCa au salarii mici, însă o bună parte din veniturile suplimentare pe care aceștia le fac o reprezintă bacșișul. Sondajele din ultimii ani, indică că angajații din domeniul ospitalității sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Bacșișul însă, reușește să ridice salariul angajaților din HoReCa la sume chiar frumușele, în anumite cazuri, salariul ajungând să se tripleze.

Salariul din HoReCa atinge o medie de puțin peste 1.300 de lei, notează Playtech.ro. Acesta este venitul minim pe economiei al țării noastre, dar pentru ospătari și barmani, la el se adaugă și bacșișul.

Cât câștigă barmanii și ospătarii din bacșiș

Pentru angajații din HoReCa bacșișurile sunt o importantă sursă se venit. Spre exemplu, ele ajung și la mii de lei pe lună, în special în restaurantele considerate de lux.

Spre exemplu, în sezonul estival, posturile de ospătari sunt printre cele mai căutate, în special în rândul tinerilor.

Deși sunt renumerate cu salariul minim, posturile aduc un beneficiu destul de mare angajaților și anume încasarea bacșișurilor.

Potrivit sursei citate mai sus, unii chelneri susțin că în lunile de vară ajung să obțină și bacșișuri în valoare de 4.000 de lei.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o