CEO-ul Fiat acuză Volkswagen că practică o politică agresivă de reducere a prețurilor: ”E o baie de sânge”

CEO-ul Fiat acuză Volkswagen că practică o politică agresivă de reducere a prețurilor: ”E o baie de sânge”
Foto: STRINGER Italy

Sergio Marchionne, directorul executiv al producătorului italian de automobile Fiat, a acuzat compania Volkswagen că este mult prea agresivă în strategia pe care o practică în privința prețurilor de vânzare a mașinilor, pe fondul unor condiții deja dificile pe piața auto din Europa, scrie Reuters.

”Este o baie de sânge” a prețurilor de pe piață iar marjele de profit s-au prăbușit, a declarat Marchionne într-un interviu acordat, joi, publicației International Herald Tribune.

Pe fondul problemelor cu care se confruntă producătorii auto pe piețele europene anumiți dealeri Seat vând modelul Exeo cu 25% mai ieftin, în timp ce la VW Golf au fost operate reduceri de până la 4.000 de euro din prețul mașinii.

Marchionne, care conduce și Chrysler, a cerut Comisiei Europene să intervină și să ajute sectorul auto astfel încât să poată face față uriașelor probleme privind surplusul de producție.

”Ar trebui să coordoneze o raționalizare a industriei în cazul tuturor companiilor producătoare. Singurii care nu au reacționat în acest sens sunt germanii și francezii”, a spus el.

Rezultatele producătorilor auto de pe piața europeană reflectă criza datoriilor prin care trece regiunea, cu o prăbușire a vânzărilor pentru PSA Peugeot Citroen, Renault și Fiat.

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător de automobile din Europa, a raportat de curând pierderi de 819 milioane de euro în prima jumătate a anului, cauzate de recesiunea cu care se confruntă Europa, principala piață de desfacere a companiei franceze.