Cererile pentru ajutoarele de înmormântare au crescut cu peste 100% la Brașov, din cauza deceselor provocate de COVID-19

Cererile pentru ajutoarele de înmormântare au crescut cu peste 100% la Brașov, din cauza deceselor provocate de COVID-19
Foto: captură video Digi 24

Este o situație tragică la Brașov, din cauza numărului mare de decese cauzate de COVID-19. Casa Județeană de Pensii a anunțat că a înregistrat creșteri pentru ajutoarele de înmormântare de peste 100%. Doar de la 1 noiembrie s-au înregistrate câte 60 de cereri pe zi.

În lunile septembrie și octombrie au fost înregistrate creșteri de 100%, iar Casa Județeană de Pensii Brașov a solicitat fonduri de la bugetul de stat pentru plata acestor ajutoare.

Cererile pentru ajutoarele de înmormântare au crescut cu peste 100% la Brașov

Casa de Pensii Brașov a anunțat că cererile pentru ajutorul de înmormântare au crescut extrem de mult în ultimele luni, având în vedere decesele cauzate de COVID-19. Mai exact, doar de l începutul lunii noiembrie se înregistrează, zilnic, 60 de cereri pentru ajutor.

Reprezentanții au precizat că au solicitat bani de la bugetul de stat, deci nu există probleme cu achitarea sumelor către familiile care le-au solicitat.

La Braşov, ne confruntăm cu o situație fără precedent, având în vedere numărul mare de decese. Cererile înregistrate de la 1 noiembrie sunt în jur de 60 pe zi. Pe lunile septembrie şi octombrie ale anului curent a fost înregistrată o creştere de peste 100% față anul precedent.

Noi am făcut cereri suplimentare pentru acordarea acestor sume de la bugetul de stat, care s-au şi aprobat, deci nu sunt probleme la plăți”, informează directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Diana Itu, potrivit G4media.ro.

Raluca Turcan: Am asigurat astăzi caselor de pensii sumele necesare pentru a onora toate cererile

Ministrul Muncii a anunțat că a asigurat caselor de pensii toate sumele necesare pentru rezolvarea cererilor și a precizat că la nivelul Bucureștiului aceste cereri s-au dublat.

„Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii județene indică o creștere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces.

Este o realitate foarte tristă, dar se cuvine ca ea sa fie cunoscuta – numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor față de cele primite in anii trecuți.

Am asigurat astăzi caselor de pensii sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri. Totodată, am adresat rugămintea directorilor caselor de pensii să comunice, la rândul lor, în fiecare ocazie, că vaccinarea este cea mai importantă soluție la îndemâna vârstnicilor pentru a reduce riscul de infectare și riscul de a face o forma gravă a bolii. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în fața virusului și reiau, cu acest prilej, apelul la adresa vârstnicilor, de a recurge cu încredere la soluția vaccinării, care asigură un nivel suplimentar de protecție în fața Covid-19.

Recomandările autorităților sanitare din Romania sunt bazate pe o reală expertiza științifică medicală, internă și internațională. Orice alte recomandări sau păreri, oricât de bine intenționate ar putea părea, trebuie ignorate, pentru că ele pot conduce la agravarea stării de sănătate a pacienților Covid-19”, scria Raluca turcan pe Facebook, în urmă cu câteva zile.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană