Cheltuielile ANAF au scăzut cu 4,59% în prima jumătate a anului. Instituția cheltuie 1 leu pentru fiecare 100 de lei colectați

Cheltuielile ANAF au scăzut cu 4,59% în prima jumătate a anului. Instituția cheltuie 1 leu pentru fiecare 100 de lei colectați

Cheltuielile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au scăzut cu 4,59% în prima jumătate a acestui an. Într-un comunicat, ANAF-ul a precizat că la fiecare 100 de lei colectați cheltuie doar 1,02 lei.

Efectele reformei instituționale a ANAF, demarată în aprilie 2013, aduc modificări pozitive și în ceea ce privește cheltuielile totale și cheltuielile de personal, care înregistrează un trend descrescător, în raport cu veniturile atrase.

Astfel, creșterea colectării în 2015 cu 4,37 miliarde de lei peste programul de încasări prevăzut la 6 luni și cu 7,78 miliarde de lei față de primele 6 luni din 2014 a fost realizată fără a angaja cheltuieli suplimentare, înregistrând chiar o scădere de 4,59% a acestora„, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Recent, președintele ANAF, Gelu Diaconu, i-a propus premierului Victor Ponta constituirea unui corp de specialiști care să preia de la președinte rolul de coordonare a politicilor și strategiei instituției.

De aceea, propunerea mea a vizat constituirea unui board de specialiști cu prestigiu recunoscut, pe modelul Fiscului american, pe care îl vom adapta, firește, cadrului legislativ autohton și care va coordona politicile și strategia ANAF, în locul unei singure persoane, respectiv în locul președintelui ANAF”, declara Diaconu.