Chitanțele de la bancomat au de acum valoare juridică și pentru contabili

Chitanțele de la bancomat au de acum valoare juridică și pentru contabili
Foto: Martik-scorp2.blogspot.com

„Bonurile fiscale si bonurile emise de bancomate au același regim juridic ca și cele emise pe suport hărtie”, se arată în textul primei legi din România care se ocupă și de terminalele bancare de tip ATM. Regimul juridic al documentelor în formă electronică este stabilit de legea 148/2012, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 509.

Justificarea contabilă se extinde astfel și pentru documentele care conțin date referitoare la operațiunile economice de schimb sau vânzarea de bunuri sau servicii între persoane care emit și primesc facturi, bonuri fiscale sau chitanțe în formă electronică, relatează Manager.ro.

Legea contabilității nr. 82/1991 prevedea ca documente justificative facturile, bonurile fiscale și chitanțele în formă electronica. Legea a fost apoi modificată și completată. În art. 16, legea prevede că „bonurile fiscale și bonurile emise de terminalele automate bancare, denumite în continuare bancomate, și de casele de marcat, în formă electronică, stocate la emitent, au același regim juridic ca și cele emise pe suport hartie”.