Cine sunt cei mai bogați români în 2022. Cei din Top 10 au o avere de peste 52 de miliarde de lei

Cine sunt cei mai bogați români în 2022. Cei din Top 10 au o avere de peste 52 de miliarde de lei

Cei mai bogați români în 2022. Topul celor mai bogați români are câteva modificări, comparativ cu anul 2021. Cea mai importantă dintre acestea se află chiar în fruntea clasamentului: Daniel Dines a pierdut primul loc care a fost ocupat de frații Pavăl.

Cine sunt cei mai bogați români în 2022

Primul loc este ocupat de Dragoș și Adrian Pavăl, cu 13 miliarde de lei. În afară de magazinul de construcții și bricolaj cei doi au și afaceri imobiliare.

Ion Țiriac ocupă locul doi în clasament cu o avere de 8,5 miliarde de lei din 40 de companii private din domeniile auto, imobiliare, servicii financiare și transport aerian.

Daniel Dies care anul trecut ocupa primul loc în clasament a ajuns pe locul trei după ce acțiunile sale la bursă s-au prăbușit. În prezent are aproximativ 8 miliarde de lei.

Ion Stoica și Matei Zaharia sunt cofondatori, alături de alți doi străini, ai unei companii de software pentru marile întreprinderi. Suma care îi clasează pe cei doi pe locurile patru- cinci ajunge la aproximativ 7,5 miliarde de lei.

Măriuca și Florin Talpeș au 4,7 miliarde de lei și sunt proprietarii uneia dintre cele mai importante soluții din domeniul securității informatice. Firma pe care cei doi o conduc are succes atât în România, cât și în străinătate.

Ștefan Vuza cu 4,5 miliarde de lei este la conducerea uneia dintre companiile cele mai mari când vine vorba despre firmele producătoarele de produse chimice în România, anunță Știrile KanalD.

Anastasia Soare sau „regina sprâncenelor”, așa cum mai este cunoscută. Ocupă locul 8 în clasamentul celor mai bogați români și deține o avere de 3,4 miliarde de lei. Forbes SUA a clasat-o pe locul 38 în clasamentul celor mai bogate antreprenoare din America.

Anca Vlad se situează pe locul nouă în topul celor mai bogați oameni din România cu 2,8 miliarde de lei. Este considerată cea mai puternică femeie din lumea afacerilor din România și conduce o cunoscută companie de distribuire a produselor farmaceutice.

Locul 10 este ocupat de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu. Cei doi conduc o companie de dezvoltare imobiliară, fondată în anul 2007.

Urmăriți B1TV.ro și pe