Circa șapte miliarde de euro au fost cheltuite în mod eronat de UE, în 2013

Circa șapte miliarde de euro au fost cheltuite în mod eronat de UE, în 2013

Aproximativ șapte miliarde de euro din bugetul de cheltuieli al Uniunii Europene, aferent anului 2013 au fost cheltuite în mod eronat potrivit raportului anual al Curții Europene de Conturi, citat de AFP.

”De acum încolo, trebuie să existe un control și un management mai atent al fondurilor UE”, a declarat președintele Curții Europene de Conturi, Vitor Caldeira.

Totuși, Curtea estimează că rata totală de eroare pentru plățile efectuate în 2013 a coborât la 4,7% din bugetul comunitar pentru anul respectiv, în valoare de 148,5 miliarde de euro, de la nivelul de 4,8% preconizat pentru exercițiul 2012.

Cele mai multe erori, privind cheltuielile pentru 2013 au fos înregistrate în domeniul politicii regionale, cu o rată de eroare de 6,9%, și în cel al dezvoltării rurale, cu o rată de 6,7%.

Raportul a fost publicat în contextul în care Bruxellesul se confruntă cu presiuni din partea statelor membre pentru a restrânge cheltuielile.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)