Clădire din București veche de un secol, scoasă la licitație. Imobilul provoca un adevărat scandal pe scena politică în vremea guvernării Năstase (FOTO)

Clădire din București veche de un secol, scoasă la licitație. Imobilul provoca un adevărat scandal pe scena politică în vremea guvernării Năstase (FOTO)
Foto: Google Earth

O clădire cu risc seismic din inima Capitalei, veche de un secol, a fost scoasă la vânzare. Imobilul era în centrul unui adevărat scandal politic înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale din 2004, când guvernul Năstase o propusese spre demolare, transmite Profit.ro.

București: A fost scoasă la licitație clădirea care a provocat un scandal de proporții în vremea guvernării Năstase

În acest imobil a avut sediu PNL Sector 1 și se află în portofoliul RA-APPS, urmând să fie vândut la licitație, cu un preț de pornire de 2,8 milioane de euro. Acesta are o suprafață utilă de aproximativ 4.400 de metri pătrați, iar cea desfășurată se întinde pe 5.400 de metri pătrați.

În prezent, la parterul clădirii funcționează o pizzerie și o agenție de turism. Tot aici a avut sediu și PNL Sector 1, însă spațiul a fost preluat anul trecut de Partidul Neamului Românesc, condus de Ninel Peia.

Imobilul se află pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 21, are șapte etaje și a fost construit în perioada 1920-1940, iar acum cinci ani a intrat pe lista clădirilor cu risc seismic clasa I.

Foto: Google Earth

În anul 2004, guvernul condus de Adrian Năstase adopta o hotărâre privind demolarea clădirii. La acel moment, acolo se aflau sediul PNL Sector 6, cabinetul parlamentar al lui Călin Popescu-Tăriceanu și Organizația Națională a Femeilor Liberale.

Actul de demolare a stârnit un adevărat scandal politic și s-a lovit de opoziția vehementă a PNL, iar Traian Băsescu, pe atunci primar general al Capitalei, avertiza că nu va elibera autorizația de demitere. După schimbarea de putere, guvernul Tăriceanu a abrogat hotârarea.