Comerțul global, în declin! Al 7-lea transportator maritim din lume, în faliment

Comerțul global, în declin! Al 7-lea transportator maritim din lume, în faliment
Foto: logistics-scm.com

Compania coreeană de shipping Hanjin s-a pus sub protecția legii falimentului. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care băncile i-au retras sprijinul, pentru că nu se credea că datoria societății de 5,5 miliarde de dolari ar fi sustenibilă, potrivit profit.ro.

Navelor consorțiului maritim li se refuză intrarea în porturi, acestea fiind parte din flota de 200 de vase a celei de-a șaptea companii maritime din lume, Hanjin Shipping din Coreea de Sud, care a pierdut sprijinul creditorilor.

Compania s-a pus sub protecția legii falimentului contra acestora, după ce Banca de Dezvoltare din Coreea și-a retras linia de credit în valoare de 896 milioane dolari.

Potrivit Wall Street Journal, instituția consideră că această companie nu își poate achita datoriile.

Aceasta este o marelovitură pentru industria de shipping, care este acum afectată de prăbușirea prețurilor de contractare a cargourilor și navelor de transport containere, reflectată de atingerea unor minime la începutul acestui an pentru doi indici de referință.

În următoarele 2 luni, Curtea din Seul va trebui să delibereze dacă societatea de transport maritim va continua să opereze sau dacă este mai bine să se treacă la lichidarea acesteia.

Porturi din China până în Spania refuza intrarea navelor Hanjin Shipping. Nava Hanjin Rome a fost arestată încă de luni în portul Singapore la solicitarea unui creditor.

Economie Coreei de Sud și-a bazat creșterea din ultimele decenii pe industria de construcții navale și pe transportul maritim. Hanjin, cu o capacitate de preluare de 25.000 de containere, asigura 7% din transportul de bunuri în Asia.

Tags:
Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său