Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii

Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii
Sediul central al Comisiei Europene. Sursa foto: Facebook/Comisia Europeană în România

Autoritățile de reglementare antitrust ale UE au acordat miercuri aprobarea condiționată furnizorului francez de telecomunicații Orange pentru a cumpăra 54% din Telekom România Communications de la unitatea greacă a Deutsche Telekom.

Cel mai mare grup de telecomunicații din Franța a anunțat tranzacția, care a dat companiei românești o valoare a întreprinderii de 497 milioane de euro (586,5 milioane de dolari), în noiembrie anul trecut.

Comisia Europeană a declarat că Orange a acordat concesii pentru a răspunde îngrijorărilor cu privire la impactul tranzacției asupra pieței de telefonie mobilă din România, scrie Reuters.

„Aprobarea este condiționată de dezinvestirea participației minoritare de 30% a Telekom Romania Communications în Telekom România Mobile Communications”, a declarat autoritatea UE într-o declarație.

Vicepreședintele Comisiei, Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Europenii au nevoie de acces la servicii de comunicații rapide și fiabile, cu suficiente alternative pe piață. Prin această decizie și angajamentele oferite de Orange, piața românească de telecomunicații va continua să ofere servicii de comunicații de înaltă calitate la prețuri competitive”.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)